Loading...

Mladi crnogorski pjevači učestvovali u jedinstvenom projektu u Ukrajini

Razne lokacije

15-godišnja Iva Otašević iz Budve i 24-godišnja Tijana Jovanović iz Kotora postale su superfinalistkinje 2220 International Music Festival VIDEOCLIP i učestvovale na izložbi koja je održana u samom centru glavnog grada Ukrajine.

Od 17. novembra do 17. decembra u Centralnom parku kulture i rekreacije Kijeva kod Slavoluka prijateljstva naroda održana je izložba superfinalista jedinstvenog projekta - međunarodnog muzičkog festivala 2220 International Music Festival VIDEOCLIP. Za to vrijeme, desetine hiljada Kijevljana i gostiju prijestonice mogli su da se upoznaju sa radom 36 talentovanih mladih pjevača od 5 do 25 godina iz 13 zemalja! Djeca i odrasli, Ukrajinci i stranci sa znatiželjom su gledali snimke iz spotova talentiranih pobjednika i nagrađenih festivala, dolazili QR-kodovima do video klipova mladih umjetnika i uživali u njihovom radu.

U projektu je učestvovalo 19 zemalja: Kanada, Velika Britanija, Francuska, Belgija, Njemačka, Poljska, Litvanija, Filipini, Crna Gora, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Albanija, Azerbejdžan, Moldavija, Jermenija, Kazahstan, Turska i Ukrajina. Od više od 400 učesnika, u finale je izašlo 78 mladih pjevača iz 16 zemalja, od kojih je odabrano 36 superfinalista predstavljenih na izložbi. Najbolje od najboljih odabrao je ugledni međunarodni žiri:

  • Ukrajina - poznati klipmejker Semjon Gorov, predsednik žirija
  • Velika Britanija - dobitnica Oskara i BAFTA-e Elena Andreycheva
  • Crna Gora - glavni urednik TVCG2 Sabrija Vulić
  • Azerbejdžan - pobjednik Evrovizije Eldar Gasimov
  • Francuska je osnivač modernog DJ Ravin salona
  • Albanija - Direktor nacionalne selekcije dečije Evrovizije Falcon Mars
  • Jermenija je najpopularnija pjevačica u zemlji, Lilith Hovhannisyan
  • Belgija - izvanredan dirigent Mark Sierens
  • Slovenija - Direktor Međunarodnog muzičkog festivala FeNS Pavle Plahutnik
  • Turska - Profesor Istanbulskog konzervatorijuma Alper Kozancioglu
  • Kanada - virtuoz violine Vasyl Popadyuk.

Međunarodni muzički festival 2220 VIDEOCLIP organizuju promotivno-producentska kuća STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informacione politike Ukrajine. Veliko hvala generalnom partneru Windrose Airlines - trojica superfinalista, koji su pobijedili u specijalnoj konkurenciji festivala, dobili su dvije karte od kompanije.

Praznik kreativnosti i prijateljstva je održan! Festival je dao veliki podsticaj mladim umjetnicima da razviju svoje sposobnosti, napravio novi korak u razvoju vokalne i vizualne estetike svjetskog muzičkog prostora, stvorio i učvrstio kulturne veze mnogih zemalja i različitih generacija.

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}