Loading...

Zoja Đurović – dirigentica KIC POP HORA

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Magistra dirigovanja Zoja Đurović, profesorica solfeđa i hora u Umjetničkoj školi za muziku i balet ‘’Vasa Pavić’’’, nova je dirigentica podgoričkog KIC pop hora.

Iz njene bogate profesionalne karijere pomenimo da je sa ženskim horom Srednje muzičke škole osvajala brojne nagrade, a dugi niz godina bila je jedan od dirigenata hora KUD-a "Stanko Dragojević". Dugogodišnja  je članica ženskog vokalnog kvarteta „Veselice“, a skoro deceniju vodi i članica je ženske klape „Alata“. 

Večeras i sjutra od 19 sati vodiće audiciju za prijem novih članova i članica prvog crnogorskog pop hora, u sali Kulturno - informativnog centra ‘’Budo Tomović’’.  

Prema očekivanjima osnivača hora i njegove menadžerke i članice Snežane Burzan Vuksanović,  nakon uspješne saradnje sa doskorašnjom dirigenticom Petrom Ivanović, koja ima novi profesionalni angažman na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, dolazak mr Zoje Đurović u KIC pop hor donijeće drugačiju, novu energiju i emociju horu. Burzan je sigurna da će hor, koji s nestrpljenjem čeka jesenje probe, pozitivno reagovati na dolazak nove dirigentice i dati joj podršku, u skladu sa motom hora "Pjevajmo i volimo se".    

Još jednom pozivamo sve zainteresovane  starije  od 18 godina koji vole i znaju da pjevaju i žele da se uče i nastupaju, da dođu na audiciju i dobiju priliku da  postanu dio popularnog  hora. Probe će se održavati dva puta sedmično, ponedjeljkom i četvrtkom od 19h u  horskoj sali KIC-a.

Podsjetimo da ovaj hor već četiri ipo godine djeluje pod okriljem NVU Kutak, da je do sada održao blizu 60 koncerata,  a da njegov pop - rok i antifašistički  repertoar privlači  veliku  pažnju i oduševljava podgoričku, crnogorsku, ali i  regionalnu publiku. 

Napominjemo da u KIC-u važe preporuke i mjere IJZCG.      

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}