Loading...

Kulturno - umjetničko društvo "Tekstilac" iz Bijelog Polja oduševilo Ukrajince na Međunarodnom festivalu folklora ''Etnovir''

Razne lokacije

Kulturno - umjetničko društvo "Tekstilac" predstavljalo je Crnu Goru  20, 21. i 22. avgusta na Međunarodnom festivalu folklora "Etnovir" u ukrajinskom gradu Lavovu. Festival  se  održava 18. do 24. avgusta 2021. godine i okuplja  više od 500 učesnika iz 10 zemalja.

"Dobili smo poziv da učestvujemo na ovom festivalu kao izuzetan ansambl  i jedini sa prostora Balkana. Nastupali smo tri večeri  i predstavili igre i pjesme iz naše zemlje i ostavili sjajan utisak na mnogobrojnu publiku koja je oduševljeno i sa ovacijama ispratila naše sjajne folkloraše" - kazao je direktor Centra za kulturu Milko Kovačević, te istakao da je učešće na tom  festivalu bila prilika da uz druženje i igru svim učesnicima  pošalju poruke prijateljstva iz našeg grada i naše države.

Povodom otvaranja Međunarodnog festivala folklora "Etnovir" na centralnim ulicama Lavova održan je defile svih učesnika ove manifestacije.

Etnovir je tradicionalna manifestacija koju organizuju Ukrajinska kulturna fondacija i Grad Lavov, pod pokroviteljstvom Međunarodnog savjeta festivala folklora i tradicionalnih umjetnosti pri UNESCO-u.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}