Loading...

Umjetnik “Endless” u Crnoj Gori – Priča od ulice do platna

Galerija Cris Contini Contemporary

Nakon što je napravio napredak u svijetu savremene umjetnosti sa svojim poznatim, stilskim djelima, umjetnik ENDLESS prvi put stiže u Tivat, u Crnu Goru. Retrospektivna izložba ENDLESS IN MONTENEGRO, od 10. avgusta do 15. novembra otkriće umjetnikovu evoluciju - od gradskih ulica, do platna na zidovima galerije. Umjetnik će 10.avgusta od 19 do 21 sat na platou ispred galerije Cris Contini Contemporary u zgradi Elena, sve goste i zvanice zabaviti umjetničkom izvedbom uživo, dodajući završnu obradu posebnoj novoj slici kraljice Jelene Savojske.

Zastupljen isključivo od strane galerije Cris Contini Contemporary, u Porto Montenegru i Londonu, Endless nastavlja da dijeli svoje snažne poruke kroz umjetnička djela koja izazivaju razmišljanja, istražujući ključne elemente današnjeg društva, uključujući; modu, oglašavanje, konzumerizam, kulturu slavnih i slavljenje robne marke - gdje umjetnik prikazuje modne ikone poput Care Delevgine, Karla Lagerfelda, Naomi Campbell i Kate Moss kao nove bogove, trgovine su nova bogomolja, a časopisi nova biblija. Neki od njegovih najpoznatijih djela uključuju 'CHAPEL'-gdje svjetski poznata bočica parfema Chanel No.5 poprima novi oblik i novo ime, predstavljajući promjenu kulture u modernom svijetu opsjednutom markom. Njegov portret LIZZY VUITTON prikazuje Kraljicu kako izviruje jezik u dizajnerskoj šali, a njegova umjetnička djela CROTCH GRAB komentiraju reklamnoj industriji i britanskom punk pokretu.

O AUTORU: ENDLESS

Endless je londonski umjetnik koji kombinuje savremenu i uličnu umjetnost. Provokativan i radikalan u svojim kreacijama, umjetnik prepričava naše vrijeme istražujući kult mode, oglašavanja i protivrječja savremene kulture na beznačajan i ironičan način. Njegova djela komuniciraju s ometajućom snagom s londonskih ulica, kao i u domovima najistaknutijih kolekcionara.

CRIS CONTINI CONTEMPORARY

Savremena međunarodna galerija Cris Contini Contemporary osnovali su 2018. Cristian Contini i Fulvio Granocchia. Smještena u srcu Londona i Porto Montenegra, kolekcionarima nudi pristup umjetnika kao što su Pablo Picasso, Lucio Fontana, Andy Warhol, Robert Indiana, David Begbie, Endless, Antonio Freiles, Michelangelo Galliani, Ferruccio Gard, Gioni David Gioni, Lorenzo Puglisi, koji predstavlja nezaobilaznu referentnu tačku za ljubitelje umjetnosti iz cijelog svijeta.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}