Loading...

Manifestacija BUĐENJE LJETA u Herceg Novom

Forte Mare

Kako najljepše probuditi ljeto, dvadesetprvo junsko jutro, na Svjetski dan muzike? Koncertom na tvrđavi koja izranja iz mora, kojom se diči Herceg Novi, Boka i cijela Crna Gora!

Manifestacija koju organizatori i publika vole uprkos (pre)ranom ustajanju, ili baš zbog njega, zove se - BUĐENJE LJETA i počinje 21. juna u 4:45 časova.

JUK Herceg Fest sedmi put poziva ljubitelje muzike i one koji žele da stvari sagledaju iz druge vremenske perspektive, koji nalaze da je uzbudljivo pomaljanje sunca iznad lovćenskih visova i igra njegovih zraka u plaveti mora. 

Na tvrđavi Forte Mare uvijek su prisutni i domaći i furešti svih generacija i svi jednako uživaju: u muzici, u neobičnoj, magičnoj atmosferi svitanja i predivnim vizurama koje se otvaraju na sve četiri strane.

Ove godine događaj će muzički biti podijeljen u dva segmenta – u prvom satu će nastupiti gitaristički duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević izvodeći svoju autorsku muziku inspirisanu crnogorskim, mediteranskim i balkanskim  pjesmama i melodijama. Program će obuhvatiti kompozicije sa nekih od devet njihovih zajedničkih albuma, nastajalih u periodu od 2001. do prošle godine. Umjetnici su to čiji se senzibiliteti prelijepo dopunjuju. Nižući nastupe u evropskim i svjetskim koncertnim dvoranama  (dva puta u Karnegi holu) na najljepši način predstavljaju svoju zemlju i region.   http://duogitara.com/

U drugom segmentu programa pop i rock repertoar u izvođenju muzičara iz Herceg Novog. Za ovu priliku oformljen kvartet čine Stevan Tomašević - vokal, Đuro Poznanović - klavijatura, Novica Zečević – gitara i vokal i Oliver Nedović – bubnjevi. Očekuje se odličan provod, iako će se pridržavati neophodnih mjera propisanih za održavanje manifestacija. Ulaz na program je besplatan, a broj publike ograničen.

Ovaj događaj JUK Herceg Fest ponosno kandiduju na konkursu EFFORTSa “European Fortress Summer”.  Ovaj konkurs je pokrenut sa članovima mreže EFFORTS i FORTE CULTURA, a fokusira se na događaje na fortifikacijama u periodu od maja do septembra. Samom prijavom na konkurs događaj će biti vidljiv u 90 evropskih gradova. Nagrada EFFORTSa će biti predstavljena na godišnjem kongresu u novembru. Navijamo!
https://www.efforts-europe.eu/european-fortress-summer/

Događaj se organizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i Gradske kafane Herceg Novi.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}