Loading...

Održano predavanje na temu “Vršnjačko nasilje”

Kulturno-informativni centar "Zeta"

Danas (ponedjeljak 14. juna) JU KIC “Zeta” organizovala je predavanje na temu “Vršnjačko nasilje” za učenike Srednje mješovite škole “Golubovci”. Predavanje je održano u Velikoj Sali KIC-a “Zeta” Golubovci, uz poštovanje distance, i obavezno nošenje zaštitinih maski.

O pomenutoj temi govorila je mr Ivana Raščanin Radičević – diplomirana socijalna radnica. Cilj predavanja je bio  upoznavanje djece sa pojavnim fenomenom vršnjačkog nasilja, prepoznavanje ali i prevencija i suzbijanje istog.

Svjedoci smo sve većeg broja slučajeva nasilja među djecom školskog uzrasta, koje se dešava u školskim dvorištima, hodnicima, na putu ka školi, kući i drugim mjestima. Danas kad se kao društvo suočavamo sa različitim nedaćama, najveći je izazov omogućiti djeci da se pravilno razvijaju i rastu.  Poštovanje dječijih prava predstavlja sam temelj izgradnje naprednog društva, a stvaranje sigurnog ambijenta za razvoj zdrave individue je prioritet.

Svijest javnosti o štetnim posljedicama nasilja nad djecom, mora se podići na veći nivo. S tim ciljem je održano ovo predavanje.

Učenici Srednje mješovite škole “Golubovci” su uzeli aktivno učešće u ovom predavanju i kroz interakciju sa predavačem doprinijeli prenošenju važne poruke o neophodnosti suzbijanja vršnjačkog nasilja.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}