Loading...

Promocija knjige pjesama Luke Boljevića “Meso Jezika”

Kulturno-informativni centar "Zeta"

U utorak, 15. maja, u 19 h, u KIC-u “Zeta” Golubovci, biće organizovano književno veče – promocija knjige pjesama Luke Boljevića “Meso Jezika”, u cilju promocije i podrške crnogorskim pjesnicima.

Moderator večeri je Valentina Knežević.

Luka Boljević je diplomirani pravnik. Laureat je na 33.Festivalu mladih pjesnika u Zaječaru i pobjedom na ovom festivalu omogućio je štampanje svoje prve zbirke Meso jezika. Član je književne grupe Forum mladih pisaca koja se okuplja u podgoričkom KIC-u “Budo Tomović” od 2015. godine.  Objavljivao je u zbornicima: Raspoloženi za ptice, ili je već neko to isplanirao, Rješenje zagonetke, Bespomoćne riječi, Kolažiranje, Čergarske vatre, Rukopisi (42,43) kao i u književnim časopisima: ARS, Vesna, Script, a njegova poezija se može naći i u izboru PAF konkursa (2019). Uvršten je u izbor za prevod na njemački jezik na konkursu Vrijeme (bez) utopije. Mreža mladih pisaca, projekta koji je podržan od DAAD-a, a prevodi na francuski i slovenački jezik su u najavi.

Program će se održati u Maloj Sali KIC-a “Zeta” po preporukama Ministarstva zdravlja tj uz obavezno nošenje maski i poštovanje distance od 2m.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}