Loading...

Renomirani umjetnici na koncertu CSO

Velika sala Muzičkog centra

Na koncertu Crnogorskog simfonijskog orkestra, koji će biti održan u subotu, 12. juna sa početkom u 20 sati na Velikoj sceni Muzičkog centra Crne Gore, domaćoj publici će se predstaviti dvoje renomiranih gostujućih umjetnika iza kojih stoje izvrsne karijere i plodonosne saradnje sa eminentnim umjetnicima i orkestrima svijeta. Ulaz za koncert je besplatan.

Crnogorske simfoničare, kako je najavljeno, predvodiće maestro Uroš Lajovic iz Slovenije, nekadašnji šef-dirigent Slovenačke i Beogradske filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a i kamernih orkestara RTV Slovenija i "Slovenikum".

Pod rukovodstvom maestra Lajovica biće izvedena uvertira "Koriolan" Ludviga van Betovena, "Koncert za klavir i orkestar br. 2 u A-duru" Franca Lista i "Velika simfonija u C-duru" Franca Šuberta.

Solističku dionicu u Listovom koncertu interpretiraće bugarska pijanistkinja Plamena Mangova (1980), laureatkinja brojnih evropskih takmičenja i solistkinja koja je sarađivala sa najpoznatijim evropskim i svjetskim orkestrima i dirigentima, nastupajući na prestižnim festivalima i scenama širom svijeta.

Ulaz za koncert je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta, radnim danima od 9 do 15 časova, na telefon +382 68 845 994.

Izvor: RTCG

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}