Loading...

Izložba "Naša prava u našim rečima" u Herceg Novom

Galerija Josip Bepo Benković

Ambasada Meksika i Galerija Josip Bepo Benković pozivaju vas da uživate u izložbi "Naša prava u našim rečima" koja pruža priliku da se gledaoci svih starosnih grupa povežu i razmišljaju o ljudskim pravima koja svi mi imamo zbog jednostavne činjenice da smo ljudi, što stoji u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je proglasila Generalna skupština Ujedinjenih nacija u Parizu, 10. decembra 1948. godine.

Izložba "Naša prava u našim rečima" omogućava nam da na jednostavan i dostupan način upoznamo ljudska prava koja se moraju efikasno i univerzalno primenjivati među svim narodima i među svim društvenim grupama. Izložba "Naša prava u našim rečima" promoviše održavanje globalnog mira i olakšava stvaranje svijesti o poštovanju i zaštiti ljudskih prava kod djevojčica, dječaka i mladih širom svijeta.

Meksiko i Crna Gora posvećeni su miru i skladnom suživotu između naših društava. Kroz ilustracije meksičke umjetnice Margarite Sada i adaptacije tekstova meksičke spisateljice Marije Jolande Arguello, smanjuje se fizička udaljenost koja nas razdvaja i mi stvaramo razigrani, široki, inkluzivni univerzum koji nas sve obavija i pokazuje nam principe koji treba da vode ljudske odnose; uče nas da su svi ljudi slobodni i da vrijedimo, da se prema nama mora postupati pošteno i jednako, bez obzira na naše razlike, i da nam niko ne može oduzeti ta prava.

Izložba se može pogledati do 18. juna.

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}