Loading...

JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ raspisuje konkurs za kratku priču „I sunce se rađa“

Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“

Povodom obilježavanja 60 godina od smrti američkog pisca i novinara Ernesta Hemingveja JU Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“ organizuje konkurs za najbolje kratke priče. Konkurs je namijenjen mladima uzrasta od 15 do 20 godina koji pišu na crnogorskom, srpskom, bosanskom, hrvatskom jeziku i koji žive na teritoriji Crne Gore. Tema priča je slobodna.

Priče moraju ispunjavati sljedeće uslove:

  • maksimalan broj karaktera je pet hiljada (kucano u Microsoft Word dokumentu)
  • font „Times New Roman“ veličine 12,
  • prored 5
  • margina „Justify“.

Jedan autor može poslati najviše tri priče. Potrebno je poslati i dokument koji sadrži informacije o autoru (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, broj telefona) na email nbibliotekapodgorica@gmail.com

Najbolje priče koje će biti odabrane od strane stručnog žirija biće nagrađene objavljivanjem u časopisu „Glasnik“ koji izlazi u okviru izdavačke djelatnosti Biblioteke. Takođe, nagrađeni autori će imati priliku da svoje priče pročitaju i predstave u okviru programa koji će se održati 2. jula, na dan smrti Ernesta Hemingveja, a u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Konkurs počinje 2. 6. 2021. i završava se 21. 6. 2021. godine. Rezultati konkursa biće objavljeni na sajtu i društvenim mrežama Biblioteke 28. 6. 2021. godine.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}