Loading...

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021 biće raspisan 1. juna

Region

Zadužbina Milana Mladenovića će tradicionalno i ove godine dodijeliti Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodeljuje za najbolju pjesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, na osnovu odluke stručnog žirija.

Ova godine u žiriju su frontmen benda „Urban & 4“ Damir Urban, muzičar Kiril Džajkovski, nekadašnji bubnjar EKV-a Ivan Fece Firči, Katarina Epštajn, urednica RTS tematskog kanala „Rokenroler“ i autorka emisije „Pop Karusel“ Radio Beograda 1, i Zoran Stajčić, glavni urednik portala „Ravno do dna“.

Konkurs za Nagradu Milan Mladenović 2021 biće raspisan 1. juna.

„Ako bih rekao kako zamišljam pobjedničku pjesmu, onda bih vam previše rekao, ili bih vas skrenuo na krivi put da ispunjavate moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja… Dakle, prijavi svoju stvar! Pogotovu vi mladi koji ste možda nesigurni u sebe – budite iskreni, pustite da pjesma izađe iz vas. Iznenadite me… Ugodno!“, rekao je Zoran Stajčić.

„Dragi autori i izvođači, drage kolege glazbenici, vaše gitare, taj suludi vremeplov, okrenite prema budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, sveže i iskreno! Nakon što se vaša pjesma zavrti prvi put u eteru, set mora postati bolje mjesto. Ništa više neće biti isto“, poručio je Urban.

Nagrada Milan Mladenović uspostavljena je sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umetničkoj zaostavštini Milana Mladenovića.

„Konkurs je otvoren za sve umjetnike u regionu koji su u svom muzičkom i pjesničkom izrazu inovativni, energični, maštoviti, drugačiji. Radujemo se pjesmama i sigurni smo da će Nagrada ove godine ispuniti standarde koje je veliki umjetnik Milan Mladenović postavio“, kazala je Katarina Epštajn pred raspisivanje konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna.

Nagrada Milan Mladenović biće dodijeljena treći put na svečanosti 21. septembra, na dan rođenja Milana Mladenovića.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pjesmom „D.E.P.R.A“, a drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pjesmom „Daj mi sve“. Svi detalji o Nagradi i konkursu biće objavljeni 1. juna na sajtu www.milanmladenovic.com.

Izvor: rs.n1info.com

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}