Loading...

Deveto međunarodno priznanje za film "Duga" reditelja Aleksandra Vujovića

Sankt Peterburg

Film Duga (Rainbow) reditelja Aleksandra Vujovića nagrađen je u Rusiji u Sankt Peterburgu na internacionalnom Symbolic Art Film Festival-u. Film je dobio nagradu u kategoriji za najbolji ne-dijaloški film.

Od svjetske premijere 21. oktobra 2020 godine i nagrade za najbolji film na Balkan Panorama film Festivalu u Izmiru u Turskoj, Vujovićev film, dobio je ukupno 9 međunarodnih nagrada na festivalima u Turskoj, Sloveniji, Indiji, Češkoj, Velikoj Britaniji i Rusiji. Do sada je selektovan na preko 20 festivala u takmičarskim kategorijama na međunarodnim festivalima u Italiji, Španiji, Turskoj, Češkoj, Kini, Indiji, Grčkoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Rusiji.

U decembru je film dobio nominaciju i bio finalista na 6. Mercy to Universe International Short Film and Screenplay Competition u Istanbulu. Takođe, u decembru 2020. godine film je dobio nominaciju i bio finalista na 11. China International New Media Short Film Festival-u u Kini gdje je prikazan u kategoriji KingBonn Awards Selection.

Film je  imao špansku premijeru na 32. izdanju prestižnog Aguilar Film Festival-a, jednom od najkvalitetnijih nacionalnih festivala sa GOYA licencom, gdje je od prijavljenih preko 2000 filmova, Vujovićeva Duga uvrštena u selekciju od 14 međunarodnih filmova koji su se takmičili u kategoriji De Campo za nagradu Águila de Oro for Best De Campo Short Film.         

Aleksandar Vujović je docent na Fakultetu za dizajn i multimediju Univerziteta Donja Gorica.

Izvor: RTCG

Foto: Meliha Šuškavčević

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}