Loading...

KIC “Budo Tomović” ponovo radi

Kulturno-informativni centar "Budo Tomović"

Kulturno - informativni centar “Budo Tomović” sljedeće sedmice počeće sa redovnim programskim aktivnostima, a u okviru preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore. 

Januar u KIC-u tradicionalno otvara filmska revija „Mjuzikl - filmska rapsodija“ koja će biti organizovana od 18. do 20. januara, a posjetioci će u DODEST sali moći da uživaju u nekoliko kultnih ostvarenja ovog filmskog žanra: „To je to“ (2009), „Džon Lenon - Zamisli“ (1988) i „Selin: Kroz oči svijeta“ (2010).

Publika je odlično prihvatila i MAKADO - Manifestaciju kamernih dramskih ostvarenja kojom smo željeli, a čini se i uspjeli, da krajem svakog januara, ove godine šesti put, probudimo pozorišnu publiku. Ovogodišnji MAKADO koji organizujemo od 27. do 31. januara donijeće pet pozorišnih komada u izvođenju teatarskih ansambala i produkcija iz Crne Gore i regiona. Ljubitelji teatra tokom petodnevnog trajanja uživaće u aktuelnim dramskim ostvarenjima kamernog tipa.

U izložbenom holu KIC-a u ponedjeljak, 25. januara podgoričkoj publici predstaviće se Udruženje likovnih umjetnika iz Ulcinja izložbom radova pod nazivom „Refleksije mediterana“.

KIC "Budo Tomović" će 29. januara biti domaćin dodjele prestižnih godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“, a Jevrejska zajednica Crne Gore će 27. januara prigodnim programom obilježiti u našoj ustanovi Mađunarodni Dan sjećanja na žrtve holokausta.

U skladu sa važećim mjerama za suzbijanje pandemije COVID -19 u oblasti kulture, u Velikoj sali može boraviti najviše do 50 posjetilaca, u DODEST-u 30, a u Multimedijalnoj sali i izložbenom holu može istovremeno boraviti najviše po 20 posjetilaca, naravno pod maskama i na fizičkoj distanci (2m). Sve programske aktivnosti organizovaćemo u skladu sa preporukama, a radno vrijeme institucije je ograničeno do 20 sati. Za sve januarske programe ulaz je besplatan, a za MAKADO će moći da se preuzmu na biletarnici KIC-a besplatne ulaznice od 20. januara.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje i Komisije za zaštitu stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 do dalje nije dozvoljen rad našeg folklornog ansambla, hora Zvjezdice, KIC pop hora, Škole retrike, DODEST-ove radionice glume i ostalog, ali su u odgovoru na pismo direktorice KIC-a Snežane Burzan Vuksanović naglasili da će zbog značaja ovih aktivnosti isto "razmatrati na sljedećoj sjednici Komisije, u skladu sa indikatorima, u prvom redu epidemiološkom situacijom i procijenjenim rizikom."

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}