Loading...

Igor Paspalj proglašen za najboljeg gitaristu na svijetu

Guitar Player

Gitarista iz Prijedora Igor Paspalj dobitnik je priznanja za najboljeg gitaristu svijeta, a koje mu je dodijeljeno u okviru tradicionalne godišnje dodjele najprestižnijih svjetskih magazina posvećenih gitari "Guitar World" i "Guitar Player".

Paspalj je istakao da mu ovo priznanje mnogo znači na profesionalnom planu, a posebno jer je riječ o tradicionalnoj godišnjoj nagradi koja se dodjeljuje gitaristima već decenijama, te da su je u prošlost dobila mnoga svjetska imena.

"Jedan od najcjenjenijih gitarista današnjice, Guthrie Govan, također je nosilac ovog priznanja. Na ličnom planu, meni veoma znači jer sam odrastao čitajući te magazine i nisam ni sanjao da ću jednom dobiti njihovo priznanje, kao i intervjue i prostor u tim istim magazinima", rekao je Paspalj za "Glas Srpske".

On je pojasnio da će kao nagradu u magazinu "Guitar World" dobiti članak posvećen njemu, u štampanom i online izdanju, ali i snimanje profesionalnog videospota. Paspalj je naveo da se od 13. godine profesionalno bavi muzikom, sviranjem gitare, vježbajući satima dnevno, komponujući, snimajući, završavajući muzičku školu, akademiju. Dalje je istakao da je za šest godina imao otprilike 1.500 nastupa pred stotinama i hiljadama ljudi, s muzičarima sa svih strana svijeta.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}