Loading...

Mladi crnogorski talenti pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu

Online

Čestitamo mladim crnogorskim talentima koji su pobijedili na ukrajinskom Međunarodnom muzičkom festivalu 2220 (2220 International Music Festival).

Važno vokalno takmičenje okupilo je 548 učesnika iz 14 zemaljaod kojih je izabrano 86 finalista i 35 super finalista.

Iva Otašević iz Budve zauzela je prvo mjesto u srednje starosnoj kategoriji, Anja Jestrović (Podgorica) podijelila je prvo mjesto sa Aydar Akkulov iz Kazahstana u kategoriji mlađi i srednji uzrast. Vjera Radulović (Perast) zauzela je drugo mjesto, a Lara Pavićević (Budva) zauzela je treće mjesto u kategoriji svog uzrasta. Na čelu žirija bila je istaknuta umjetnica Ukrajine, pobjednica Eurosonga, pobjednica World Music Awards - Ruslana.

Festival stvara i jača kulturne veze među zemljama - na njemu su učestvoval mladi vokalni umjetnici iz Ukrajine, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Albanije, Moldavije, Rumunije, Kazahstana, Azerbejdžana, Uzbekistana, Gruzije, Turske, Bjelorusije i Letonije. Ove godine festival se odvijao putem interneta. Pobjednici iz Ukrajine dobili su besplatno učešće na međunarodnim festivalima vokalnog pjevanja u Crnoj Gori, Albaniji i Sloveniji. Međunarodni pobjednici dobili su besplatno učešće na Međunarodnom mizučkom festivalu 2220 sljedeće godine u off-line formatu. 

Jedna od ukrajinskih pobjednica, Diana Kravets, učestvovaće na crnogorskom muzičkom festivalu "Zlatna Pahulja" u Rožajama. Među članovima žirija festivala, istaknutim ličnostima kulture i umjetnosti iz različitih zemalja, nalaze se poznati kompozitor i producent Momčilo Zeković, TV voditelj Vladimir Fuštić i direktorica međunarodnog muzičkog festivala "Zlatna Pahulja" Beca Kujević. 

"Sretna sam što Međunarodni muzički festival 2220 ujedinjuje naše narode - zahvaljujući festivalu upoznajemo kulturu jedni drugih, a to se događa vrlo brzo i prirodno, jer muzika ne poznaje granice", rekla je glavna organizatorka festivala Tatiana Kolesnichenko.

Međunarodni muzički festival 2220 organizuje kompanija za promociju i produkciju STUDIORAR i Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}