Loading...

Knjiga dana knjižare Karver, Brian Jones i njegov bend

Knjižara Karver

Knjiga dana knjižare Karver za petak, 16. oktobar, je Brian Jones i njegov bend, Tanje Bakić u izdanju Nove knjige (Podgorica), Ratkovićeve večeri poezije (Bijelo Polje). Cijena: 7 eura.

Bio sam u publici tokom koncerta u Hyde Parku dok je Mick čitao pjesmu. Gužvom se širio osjećaj zaprepašćenja zato što se to desilo dan prije a mi se još nismo navikli na žrtve rock and rolla… Brian se izolovao od njih i oni od njega. Kada su Mick i Keith dobili na samopouzdanju i preuzeli vođstvo u bendu, Brian-ov uticaj postao je manji. On je bio ‘osjetljiv’, ali takođe i vrlo okrenut ka sebi. I kad su stvari počele da se raspadaju, raspadao se i on sa njima, i nije mario za sebi, okrećući se drogi i alkoholu. Onda kada je zadnji put nastupio sa Stones-ima u ‘Circusu’, već je bio debeo i otečen i prilično ispao iz forme. Nije više bio zlatni momak koga sam prvi put sreo 1965. godine kad je svirao ‘Play With Fire’ u emisiji ‘Ready Steady Go’… Zabavno je bilo režirati spotove za “Jumping Jack Flash” i “Child of The Moon”. Svi smo bili mladi i dobro smo znali da se sporazumijemo. Brian-ovo prisustvo bilo je važno na snimanju “Jumping Jack Flash”, jer nakon što smo napravili prvu verziju spota, imali smo pauzu i Brian je počeo da se vrzmara oko stola za šminku. Igrao se s raznim bojama i olovkama, i stavljao ih po licu. “Kako izgledam?”, pitao me je. “Odlično”, odgovorio sam. Onda sam pozvao i druge da dođu i zamolio sam našu šminkerku, Lindu de Vetta, da se zajedno s njima dogovori kako da i njih našminka... Ovu priču niko do sada nije znao.

Michael Lindsay Hogg, režiser kultnog filma The Rolling Stones Rock and Roll Circus, kao i spotova Rolling Stones-a za numere: Jumpin' Jack Flash, Child of The Moon, Angie, It's Only Rock and Roll, Start me Up, i mnogih drugih, u ekskluzivnoj izjavi za autorku knjige

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}