Loading...

Proglašenje laureata na 9. izložbi Vajari/ke Srbije 2020.

Umjetnički paviljon Cvijeta Zuzorić

U subotu, 3. oktobra 2020, u Umjetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” (Mali Kalemegdan 1, Beograd) održana svečana dodjela nagrada na 9. izložbi Vajari/ke Srbije 2020. Ova tradicionalna izložba ULUS, koju organizuje Vajarska sekcija Udruženja, ove godine je održana u periodu od 4. septembra do 3.oktobra. Na izložbi je učestvovalo 48. umjetnika/ca  različitih generacija koji stvaraju 3-dimenzionalne forme u medijima od klasične skulpture do objekata, instalacija, ready madea, asamblaža, light box-a.

Žiri za nagrade 9. izložbe Vajari/ke Srbije 2020. koji je radio u sastavu: Gordana Kaljalović, vajarka, Gordana Dobrić, istoričarka umjetnosti i Gordana Belić, vajarka, jednoglasno je donio odluku da se 3 ravnopravne nagrade dodijele:

LANI VASILJEVIĆ za prostornu instalaciju Nemi govor, 2018/2019;

PAVLU RADOVIĆU za skulpture Bez naziva, 2020;

ANI VUJOVIĆ za asamblaž Kanonatra #3, 2016.

Žiri je pored nagrađenih radova, izdvojio/pohvalio još dva rada i to:  Branislavu Nikoliću, skulpturu u drvetu Choching (Kajlovanje), 2019, u kojoj autor svojim umjetničkim sredstvima daje komentar na aktuelno društveno-političko okruženje, i skulpture u drvetu i terakoti Nikite Živanović Spirit i Isčezli, produkcija 2018/2019. u kojima autorka podsjeća urbanog čovjeka tehnološke civilizacije na njegovu neoposrednu povezanost sa svijetom prirode i materijalnom tradicijom.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}