Loading...

Održana edukativna radionica u okviru “Dani evropske baštine“

Biblioteka Radosav Ljumović

U okviru manifestacije "Dani evropske bastine", NVO Dječiji edukativni centar Pčelica i Osnovna škola „21.maj“ u saradnji sa Ministarstvom kulture organizovali su danas u biblioteci "Radosav Ljumovic" edukativnu radionicu za djecu uzrasta 7-14 godina.

Radionica dio projekta  “Tragamo za prošlošću u pisanim djelima” na kojoj je naš  dječiji stvaralac, Slobodana Beću Došljaka govorio stihove svoje djecije poezije i zagonetke.  Nevena Mrvaljević je recitovala pjesame nase mlade pesnikinje Lare Šćekić, a koordinatorka programa Marijana Mirocevic Crvenica, predstavila je djela Dragana Radulovića i povela djecu u svijet Ezopovih basni. Djeca su imala priliku da uporede narodna i umjetnicka djela, kao i nasa i svjetska djela, uoce razlike, kulturoloske uticaje i poruke koje nose. 

Ovim putem clanovi NVO DEC Pcelica sa svojim partnerima pozivaju svu djecu i roditelje da danas organizuju vece drustvenih igara u svijom domovima i da fotografije sa opisom posalju na mail dec.pcelica@gmail.com, facebook ili instragram profil NVO DEC Pcelica, ili putem vibera na broj 068397955. Sve poslate fotografije bice objavljenje u albumu na drustvenim mrezama ovog Udruzenja, i ucestvovace u takmicenju za jednu od tri simbolicne ali ujedno vrijedne nagrade - knjige Slobodana Bece Dosljaka i drustvene igre. 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}