Loading...

Serija Grudi u zvaničnoj selekcije festivala SIMFEST

Razne lokacije

Serija Grudi, u režiji Marije Perović, bila je u zvaničnoj selekciji prestižnog televizijskog festivala -SIMFEST, jedinog ove vrste u Rumuniji i jednog od rijetkih u Evropi. Organizuje ga svake godine „SIMFEST Cultural Association“, koje podržava i promoviše stvaraoce vizuelnih umjetnosti. SIMFEST se zalaže za profesionalnost i slobodu izražavanja novinara i medijskih producenata. Festival takođe promoviše lokalno novinarstvo i masovne medije u zajednici.

Podsjetimo da je serija “Grudi”, u režiji Marije Perović, produkciji nikšićkog Meander Filma i Radio televizije Crne Gore i distribuciji beogradske kuće Visionary Thinking dobila prestižno Specijalno priznanje žirija na 14. Seoul International Drama Awards 2019, najvećem svjetskom televizijskom festival, a bila je je u selekciji Internacionalnog festivala “Buenos Aires Series”, u kategoriji Najbolja internacionalna serija.

Scenario je, po ideji Marije Perović, napisala Vladislava Vojnović, a uloge tumače Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Nada Šargin, Vojin Ćetković, Mira Banjac, Peđa Bjelac, Jelena Đukić, Danilo Lončarević, Branimir Popović, Bruna Bebić… Direktor fotografije je Dušan Grubin, scenografkinja Dragana Baćović, a kostimografkinja Tijana Todorović. Po predlošku serije nastao je i istoimeni film, koji je prikazan na značajnim evropskim festivalima.

Više o festivalu SIMFEST i nominovanim serijama pogledajte na sajtu:

https://www.simfest.ro/en/

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}