Loading...

Predstava Antigona 2.0 dio selekcije Festivala Mostra Viva del Mediterrani

FestivalaMostra Viva del Mediterrani

Predstava Antigona 2.0 u režiji Miroslava Minića dio je selekcije Festivala Mostra Viva del Mediterrani, koji će biti održan od 1. do 18. oktobra 2020. godine u Valensiji, saopštili su organizatori Festivala na konferenciji za novinare održanoj 24. septembra u Centro Cultural La Nau, amblematskoj zgradi Univerziteta Valencije.

Nažalost, zbog situacije izazvane pandemijom novog korona virusa (COVID-19), 15. oktobra će biti prikazan snimak predstave “Antigona 2.0” sa prevodom na španski jezik u Centre Municipal de Juventud Algirós (Gradski Centar za mlade Algirós).

Predstava je nastala u organizaciji Gimnazije “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada i Cercle FACM Montenegro. Autor projekta je profesor književnosti Miroslav Minić, a u predstavi igraju učenici i učenice danilovgradske Gimnazije: Filip Ćuković, Nikolina Dobre, Vasilije Marunović, Savo Šćepanović, Irena Kandić i Miloš Smolović. Predstava je osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst 1. Festivala srednjoškolskog teatra “Dijalog 2020”.

Premijera je bila 9. septembra 2020. u KIC-u “Budo Tomović” u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra - FIAT 2020, a igrana je još na Velikoj sceni Centra za kulturu u Tivtu i u Centru za kulturu u Danilovgradu.

Mostra Viva del Mediterrani međunarodni je multidisciplinarni festival koji svake godine, u oktobru, pretvara grad Valenciju u mjesto susreta mediteranskih kultura. Ove godine, u svom osmom izdanju, 14 zemalja učestvuje pod sloganom "Emergencia mediterrania, ciudadania en resistencia” (Mediterranean emergency, citizenship in resistance) . Fondation Assemblée des citoyens et citoyennes de la Méditerranée (Fondacija Skupstina građana I građanki Mediterana), koja je prisutna u 19 mediteranskih zemalja i ima građanski krug u Crnoj Gori, suorganizator je festivala.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}