Loading...

Film “Grudi” u selekciji 18. Međunarodnog filmskog festivala u Tirani

Razne lokacije

Film “Grudi” Marije Perović u zvaničnoj je selekciji dugometražnog igranog filma 18. Međunarodnog filmskog festivala u Tirani (TIFF) -  najznačajnijeg kinematografskog događaja koji se održava u Albaniji. TIFF će biti održan od 19. do 25. septembra u Tirani, a biće prikazano više od 220 filmova u raznim kategorijama.

Osim “Grudi”, za nagradu “Sova” u kategoriji dugometražni igrani film takmiče se i “Entwined” reditelja Minosa Nikolakakisa (Grčka, Velika Britanija), “Exile” Visara Morina (Njemačka, Belgija, Kosovo), “Inhale-Exhale”  Dita Tsintsadzea (Gruzija, Švedska), “Supernova” Bartosza Kruhlika (Poljska), “The Names of the Flowers” Bahmana Tavoosia (Bolivija, Kaatar, Kanada, SAD), “Vagenda Stories”  Natascha Beller (Švajcarska), “Window Boy Would Also Like to Have a Submarine” Alexa Piperna (Urugvaj) I “Zana” Antonete Kastrati (Kosovo, Albania).

Žiri za najbolji dugometražni igrani film čine Emanuel Parvu – glumac i reditelj iz Rumunije, Gjorce Stavreski – reditelj iz Sjeverne Makedonije, Lydia Genchi – filmska distributerka iz Italije, Nadejda Koseva – rediteljka iz Bugarske.

Film GRUDI imao je svjetsku premijeru na 33. Filmskom festivalu Herceg Novi – Montenegro Film Festival.  Dobio je Specijalno priznanje žirija na Filmskom festivalu "Seanema" u Ulcinju, kao i "Veliku povelja Leotara" na 8. Festivalu u Trebinju. Prikazan je u bioskopima širom Crne Gore i Srbije, kao i na Filmskom festivalu u Kotbusu, na Balkan New Film Festivalu u Stokholmu, Festivalu SEE u Parizu, Pulskom filmskom festivalu,  na Avantura film festivalu u Bihaću - festivalu mediteranskog i evropskog filma…. Film "Grudi" takmičiće se za nagradu ŽUTİ KİŠOBRAN na ovogodišnjem šestom izdanju Balkan Panorama Film Festivala u Izmiru.  

Više na zvaničnom sajtu festivala:

http://tiranafilmfest.com/official-selection-2020/

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}