Loading...

Zimske kotorske karnevalske fešte

Razne lokacije

U subotu, 15. februara u 12h, biće svečano otvaranje Tradicionalnih zimskih kotorskih karnevalskih fešti abrumom ulicama Starog grada na čelu sa kapom karnevala Lukom Knezovićem, kotorskom Gradskom muzikom i mažoretkama.

Na Trgu od oružja održaće se NJOKADA ALA MAKA, dok će se za dobar štimung pobrinuti VIS TETRA.

Dječiji maskenbal na programu je u ponedjeljak 17. februara u 16h, a veliki maskenbal u subotu 22. februara u 21h, u Poslovnom centru „Vukšić.“ Tokom velikog maskenbala nastupiće ansambl TOĆ.

U utorak, 18. februara u 19h, u ŠC Kamelija održaće se body art galerija - Štuk i pitura. U srijedu, 19. februara u 19h, u Crkvi Sv. Duha, održaće se koncert pod maskama. 

Plesni studio ALISA nastupiče u velikoj sali Kulturnog centra u petak, 21. februara od 18h. istog dana od 19h  u Domu kulture Škaljari, održaće se Škaljarska večera - TRIPE.

U subotu, 22. februara od 14h održaće se PRVI RISANSKI KARNEVAL. Istog dana od 19h u Domu kulture Prčanj organizuje se PAŠTICADA. 

Zimske karnevalske fešte završavaju u nedelju 23. feburara 2020. godine velikom karnevalskom povorkom, suđenjem i spaljivanjem karnevala i koncertom Jelene Rozge na Trgu od oružja.

Na dan karnevala izaći će i humorističko – satirični list „Karampana“.

Kutija predviđena za dostavljanje tekstova koji čine sadržaj ovog lista već se nalazi na Kamenom kiosku, ispred glavnih gradskih vrata.

Organizator je JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, a suorganizaror Turistička organizacija Kotor.

Tradicionalni zimski kotorski karneval 2020 održaće se u nedelju 23. 02.2020.g. sa početkom u  15h.

Karnevalska povorka kretaće se glavnom gradskom saobraćajnicom, od zgrade bivše  „Jugooceanije“ do Kamelije, preko mosta iza zgrade SUD-a  i ulicom pored zgrade Zavoda za zapošljavanje vratiće se na glavni put (magistralu).

Saobraćaj će biti zatvoren na potezu od Opšte bolnice do otvorenog bazena i od Kamelije, ulicom iza zgrade SUD-a i Zavoda za zapošljavanje od 14 sati i 30 minuta  do 16 sati i 30 minuta.

Suđenje karnevalu će biti iznad glavnih gradskih vrata, a  spaljivanje  na Maceu.

Mole se građani da uklone svoja vozila, na potezu od  cvjećare prema restoranu „Galion“ (u dužini od 100m) i to od subote 22.02.2020.g. od 17 sati do nedjelje 23.02.2020.g. do 17 sati  kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja.

Formiranje karnevalske povorke biće od zgrade bivše Jugooceanije do Opšte bolnice,  tako da će parkiranje biti zabranjeno i na ovom dijelu  puta i od Kamelije, na mostu prema parkingu na Benovu..

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}