Loading...

Susret sa književnicom Draganom Kršenković Brković u Američkom uglu u Podgorici

Američki ugao, Vaka Đurovića 12

U utorak, 3. decembra u 18h, u Američkom uglu u Podgorici, u okviru Kluba čitalaca - Reading Through Stories održaće se susret sa književnicom Draganom Kršenković Brković.

Tema ovog susreta je roman Atelanska igra Kršenković Brković, koji je na engleski jezik preveo John K. Cox, američki prevodilac i profesor na North Dakota State University. Sa autorkom i polaznicima razgovaraće Annabelle Grace Royer, profesorka engleskog jezika i English Language Fellow na Univerzitetu Crne Gore od avgusta ove godine. Tema razgovora biće fabula, karakteri, jezik i stil romana Atelanska igra.

Američki ugao u Podgorici pokrenuo je Klub čitalaca - Reading Through Stories sa željom da ljubiteljima književnosti približi savremenu i klasičnu književnost. Annabelle Grace Royer je pripremila ciklus priča a na programu su, svakog mjeseca, po jedna klasična i jedna savremena američka priča. Inače, Grace Royer je magistrirala TESOL na Middlebury Institute of International Studies u Montereju. Kao Fuldbrajtova stipendiskinja predavala je na Tajvanu, u Vijetnamu i u drugim zemljama.

Književnica Dragana Kršenković Brković autorka je romana Atelanska igra Izgubljeni pečat, zbirki pripovjedaka Vatra u Aleksandriji Gospodarska palata, zbirke jednočinki Iza nevidljivog zida, monografija Poetika prolaznosti: Organizacija vremena u „Ranim jadima“ Danila Kiša Fragmenti: Zapisi o književnosti, kao i knjiga za djecu – Tajna plavog kristalaDuh Manitog jezeraMuzičar s cilindrom i cvijetom na reveru, Modra planina i Tajna jedne Tajne.

Bila je gostujuća književnica i stipendistkinja Hubert HHumphrey Programa Vlade SAD-a, OeAD Programa Vlade Austrije, The Austrian Federal Chancellery & KulturKontak Austria, Nemzeti Kulturalis Alap (The National Cultural Fund of Hungary), Apexart-aArt OmiThe Whiting Foundation i UNESCO-a. Boravila je u Njujorku, državi Njujork, Vašingtonu DC, Kaliforniji, Beču, Gracu, Pečuju, Bolonji, Bratislavi i na Rodosu.

Fotografija, izvor: OKF Cetinje

 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}