Loading...

Imenovan Savjet 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju

Centar za kulturu

Povodom jubilarnog, 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore koji će biti održan u junu  naredne godine, predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović imenovao je Savjet ove manifestacije u sastavu: Željko Sošić, predsjednik i članovi: Blaga Žurić, Milko Kovačević, Emir Ćatović i Petar Novaković.
 
Konstitutivna sjednica  Savjeta 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore  održana 26. novembra, u Centru za kulturu Vojislav Bulatović - Strunjo. Sjednicu  je otvorio direktor Centra za kulturu Milko Kovačević istakavši da je glavna tema sastanka organizacija jubilarnog, 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore i da vjeruje da će Savjet raditi odgovorno i doprinijeti kvalitetu organizacije ove pozorišne svetkovine.
 
Savjet je predložio formiranje fonda Festivala dramskih amatera Crne Gore čija bi namjena bila finansijska podrška kulturnim centrima i pozorišnim poslenicima u produkciji pozorišnih predstava koje bi učestvovale na Festivalu dramskih amatera Crne Gore. Na ovaj način bi se obezbijedio kvalitet predstava učesnica Festivala, ali i sigurna budućnost za njegovo trajanje. Na sastanku je razgovarano o organizaciji Svečane akademije na koju bi bili pozvani učesnici ranijih festivala kao i o izradi monografije povodom jubilarnog Festivala dramskih amatera Crne Gore, zatim o radu na festivalskoj predstavi koja bi predstavljala Bijelo Polje na pomenutom festivalu, o profesionalnoj predstavi koja bi bila izvedena na zatvaranju, ali i o drugim programskim aktivnostima 50. Festivala dramskih amatera Crne Gore.
 
Imajući u vidu da je riječ o najstarijem festivalu u Crnoj Gori i da je ova pozorišna svetkovina iznjedrina brojna značajna pozorišna imena, zaslužuje da bude organizovan na najbolji mogući način kako mu i dolikuje, konstatovano je na sjednici.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}