Loading...

Treći forum „Inovacije mijenjaju Crnu Goru”

Hotel Ramada

U četvrtak, 5. decembra u 18h, u hotelu Ramada, Britanska ambasada Podgorica ima zadovoljstvo da najavi Treći forum „Inovacije mijenjaju Crnu Goru”.

Pozdravnim obraćanjima, Forum će otvoriti britanska ambasadorka, gđa Alison Kemp i ministarka nauke, dr Sanja Damjanović. Nakon ceremonije otvaranja, Forum će započeti panel diskusijom o značaju obrazovanja i tehnoloških inovacija u oblikovanju održivog i inkluzivnog društva, te bolje budućnosti za naredne generacije. Takođe, održaće se i prezentacija u okviru koje će biti predočeno kako pokrenuti uticajne inovacije uz pomoć tehnologije.

Forum je zamišljen kao dvodnevni događaj, na kom će biti predstavljeni inovativni projekti i ideje iz oblasti koje su ključne za budućnost Crne Gore: obrazovanje, upravljanje i razvoj, ljudska prava i tehnologija. Cilj Foruma je da obezbijedi platformu za inovativne i kreativne načine razmišljanja i da, kroz prezentaciju najuspješnijih projekata i ideja Čivning alumnista iz raznih oblasti društvenog, kulturnog i intelektualnog života, ohrabri mlade da predvode proces inovacija u Crnoj Gori.

Forum se organizuje u okviru projekta „Čivning inovacije za osnaživanje mladih u Crnoj Gori“, koji implementira Mreža alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (NVO MAUK), a finansira Britanska ambasada Podgorica.

O organizatoru:

Mreža alumnista Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori (NVO MAUK) je nevladina organizacija čiji su članovi crnogorski profesionalci koji su završili studije u Ujedinjenom Kraljevstvu, prvenstveno putem Čivning stipendije. Organizacija je osnovana 2013. godine uz finansijsku podršku Britanske ambasade u Podgorici, a u cilju unaprijeđenja crnogorsko-britanskih odnosa, kao i korišćenja stečenog obrazovanja i vještina Čivning alumnista za projekte od velikog društvenog značaja, koji doprinose razvoju Crne Gore.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}