Loading...

POLJUBAC SMRTI u izdanju Nove knjige

Gradska knjižara

Nakon objavljenog prvog dijela romana ”Pirane” Roberta Savijana u izdanju Nove knjige objavljen je i nastavak ”Poljubac smrti”.

Oni kojima nas zavjetuju na ćutanje, potvrđuju saveze, izriču presude, poljupci smrti. Poljupci kao pečat utisnuti, usnama na usne, kako bi povezali dvije duše, tvoju sudbinu s mojom – a zakon mora svačija je sudbina, sudina u kojoj je lov samo trenutak što prethodi onom u kojem i lovac postaje plijen.

Osnažena tragedijama, Dječija grupa se uz pompu i rafale vraća na scenu.

U gradu u kojem rat nikad nije objavljen, ali se neprekidno ratuje, Dječija grupa osvojila je moć, osvojila je ulice Forcele u kojima se rastura droga, no još nema dovoljno snage da sama vuče konce. Kako bi svrgli stare porodice koje su nosile Kamoru i preuzeli centar grada, Maharadžini momci moraju da sklope savez s Kapelonijevima. Da pritom ne bi i sami postali plijen, moraće da se drže zajedno. Začudo, to nije lako čak ni onima koji su međusobnu odanost krvlju zapečatili: svaki pripadnik grupe slijedi sopstvene snove: dok kuje plan da postane vladar Napulja, Nikolas snuje osvjetu za bratovljevo ubistvo; Zmaj pokušava da osvjetla obraz svoje stare, nekada moćne porodice; Zubić je, mahnit od bola, napustio grupu i živi za Maharadžinu smrt; Keksić mora da sačuva jednu tajnu kako bi spasio živu glavu; Koštoreko je samo mislio da je pobjegao dovoljno daleko; Dron, Mlitavi, Tukan, Brijatore i Lilihip odani su Nikolasu, ali već sanjare o sopstvenoj paranci... Kroz sukobe i izdaje, osvjete i iznude, stare porodice podržavaju nezaustavljivu Maharadžinu grupu – da bi preživjeli ili da bi im osujetili planove? Kao da je na pomolu novi rat...

Roberto Savijano nastavlja okrutnu priču o momcima rođenim u zemlji  ubica i žrtava, koji nemaju više nikakvih iluzija o svijetu koji ih okružuje – taj  svijet ne ispunjava obećanja, pogotovo ona data njima, i zato su, ostrašceni i naoružani gnijevom, spremni da daju i primaju poljupce sa ukusom krvi.

Roberto Savijano rođen je 1979. u Napulju, gde je donedavno živio. Zbog prijetnji iz vrha mafije, odnedavno živi na nepoznatoj adresi i „uživa“ policijsku pratnju. Samostalni je novinar. Gomora je njegova prva knjiga. Dobio je nagradu „Vijaređo Repači“ 2006. za najbolju prvu knjigu, kao i nagradu Đankarlo Sijani iste godine.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}