Loading...

Makey Makey radionica

Igračkoteka i Razvojni centar

U ponedjeljak, 11. novembra u 19h, u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, održaće se nova zanimljiva Makey Makey radionica, koja se realizuje u saradnji sa Američkim uglom.

Makey Makey, inovativni obrazovni kit radi na principu otvorenog tj, zatvorenog strujnog kola, baš kao što funkcioniše i tastatura. Na radionicama se spajaju provodni kablovi na voće i povrće (banane, pomorandže, krompir) i tako se svira klavir, bongosi, klavijature. Osnovna ideja ovog programa jeste podsticanje logičkog razmišljanja i promovisanje nauke, tehnike i elektronike na edukativan i zanimljiv način. Makey Makey uređaji su inovativni kitovi sa kojima djeca nisu imali priliku da se susretnu do sada i bude veliku zainteresovanost i posvećenost u istraživanju njihovog funkcionisanja. Radionicu će voditi koordinatorka programa u Američkom uglu Milena Vučelić. Namijenjena je djeci uzrasta od 7 do 12 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail igrackoteka@t-com.me, broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

Radionice se realizuju u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}