Loading...

Promocija knjige Informbiro u Crnoj Gori, Dragana Radevića

Hotel Tre Canne

U subotu, 9. novembra u 20h, u press centru budvanskog hotela Tre Canne, biće promovisana knjiga pod nazivom Informbiro u Crnoj Gori, poznatog beogradskog novinara i publiciste Dragana Radevića, u organizaciji NIP Art Press iz Budve.

Knjigu je 2018. godine objavila Književna zadruga Srpskog nacionalnog  savjeta u Podgorici, a govori o vremenu patnje, bola i bratoubistva u Crnoj Gori i vartolomejskoj noći, koja je započeta u proljeće 1948. godine. O knjizi Dragana Radevića u Budvi, govoriće akademik Zoran Lakić, publicista Jovan  Markuš, novinar i publicista Ranko Pavićević i autor.

‘Dragan Radević je rođen u Budimlji u Crnoj Gori. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.  Bio je urednik brojnih studentskih i omladinskih  listova. Urednik “Borbe” i “Politike”, komentator Televizije Beograd, glavni urednik i direktor novosadskog “Dnevnika”.

Bio je glavni urednik i generalni direktor “Filmskih novosti” u Beogradu i glavni urednik “Glasa Crnogorca” u Podgorici, osnivač i glavni urednik  “Glasa Vasojevića” itd.

Dobitnik je najznačajnijih novinarskih priznanja Udruženja novinara Srbije i saveza novinara Srbije i Crne Gore, među kojima je i nagrada za životno djelo.

Autor je knjiga: “Bratoubilački rat”, “Od Gazimestana do agresije”, “Takvog ga znam”, “Prvih 25 godina” i “Radevići iz Vasojevića. 

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}