Loading...

Nova knjiga na beogradskom sajmu knjiga

Beogradski sajam knjiga

Izdavčka kuća NOVA KNJIGA i ove godine predstaviće svoja izdanja na 64.sajmu knjiga u Beogradu. Pored svojih izdanja na štandu Nove knjige izložena su i određena izdanja drugih crnogorskih izdavača.

Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja.

Neformalno poznat kao praznik knjige, beogradski sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Tako da Nova knjiga pored postojećih izdanja predstaviće i nova među kojima su: novi roman Isabel Aljende pod nazivom ,,Tanušna latica mora’’, novi roman Tomasa Mana ,,Ispovesti varalice Feliksa Krula’’, roman ,,Krila golubice’’ Henri Džejmsa, ,,Romani’’ Milorada Pavića, ,,Transakciona analiza’’ Erika Berna, novi roman Roberto Savijana ,,Poljubac smrti’’ ali i mnoga druga. Svakako beogradski sajam služi i za promovisanje domaćih crnogorskih autora koji su itekako traženi na sajmu. Među novijim izdanjima je i novi roman Nikole Nikolića ,,SIRENE ZA UZBUNU’’.

Pomenuta nova izdanja ubrzo nakon sajma u Beogradu naći će se u prodaji i u svim Gradskim knjižarama.

Predstavljanje izdavačke kuće Nova knjiga i određenih crnogorskih izdavača organizovano je pod pokroviteljstvom i u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore.

Sajam knjiga u Beogradu počeo je 20.oktobra i trajaće do 27.oktobra.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}