Loading...

Crna Gora specijalni gost na izložbi Salona “Novih Realnosti” u Parizu

Pariz

U subotu, 19. oktobra, na oktobarskoj izložbi u Salonu “Nove realnosti” u Parizu, Crna Gora će se prvi put predstaviti, kao specijalni gost. Do ove saradnje je došlo posredstvom umjetnika koji živi i radi u Parizu, dr Milije Belića, koji je predložio da se Crna Gora predstavi na ovako prestižnom kulturnom događaju. Podsjećamo da je Salon “Nove Realnosti” ljeta 2019 (tačnije od 20. jula do 20. avgusta) imao izložbu u Modernoj galeriji “Jovo Ivanović” u Budvi, koju je otvorio Ministar kulture Aleksandar Bogdanović. Ministar će takođe prisustvovati i ispratiti otvaranje izložbe u Parizu, na kojoj se Crna Gora predstavlja kao gost sa svoja četiri umjetnika. Na ovaj način je ostvarena dragocjena saradnja između prestižnog pariškog Salona „Nove Realnosti“ koji je od početka svog konstituisanja posvećen apstrakciji, i JU Muzeji i galerije Budve, odnosno veoma značajna kulturna saradnja na višem međunarodnom nivou između Francuske i Crne Gore.
Predsjednik Salona “Nove Realnosti”, ukazao je čast direktorici JU Muzeji i galerije Budve gospođi mr Luciji Đurašković i pozvao je, da bude selektor Crne Gore, i izabere četri umjetnika koja će se predstaviti na ovogodišnjoj prestižnoj izložbi Salona “Nove Realnosti”. Izabrana četiri umjetnika koja se bave aprstakcijom, a koji će u Parizu predstaviti svoja djela su crnogorski umjetnici: Dragan Karadžić, Nataša Đurović, Biljana Keković i Vaso Nikčević.
Učešće na izložbi u Parizu realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Opštine Budva kao i uz podršku Ambasade Crne Gore u Francuskoj.

{{komentar.osoba}} :

{{komentar.tekst}}